1. Projděte se kolem přístavu
Pokud je v Reykjavíku jedna nezapomenutelná oblast, je to nábřeží. Zahalte se do tepla (i v létě) a projděte se po přístavu – budete se kochat nádherným výhledem na hory a oceán. Ujistěte se, že jste se procházeli kolem Sun Voyager, uvidíte tam krásné sochy s výhledem na vodu. Městská koncertní síň, Harpa, je architektonicky zajímavá budova. Navštivte ji za soumraku a pozorně se dívejte, protože fasáda je zaplavena měnícími se barvami.
2. Zahřejte se trochou čaje
Pokud potřebujete trochu uklidnit, můžeme vám doporučit kavárnu Stofan. Nachází se v rozkošné dřevěné budově ve staré části města, tato kavárna je vybavena všestranným nábytkem a květinové pohovky prosí, sedni si a jdi relaxovat.
3. Navštivte modrou lagunu
Výlet do modré laguny je prakticky povinný, pokud navštívíte Island. Nenachází se ve městě, ale je to jen 20 minut od mezinárodního letiště Keflavik. Ano, může se stát, že bude přeplněno, ale ponoření do malebných geotermálních vod stojí za to.
4. Dejte si hotdog
Islandský hot dog je dokonalou svačinou, která vás zasytí na celé odpoledne. Na první pohled vypadá docela standardně, ale pod klobásou, kečupem a hořčicí se podává smažená cibule, syrová cibule, remuláda a majonéza.
5. Dejte si pivo
Na Islandu najdete brilantní pivo, které si můžete vychutnat v elegantním baru Bryggjan Brugghus. Zaplaťte si prohlídku jejich malého pivovaru (který je uprostřed bistra), po němž následuje degustace tří různých piv. Případně můžete jen relaxovat a užít si sklenku nebo dvě u stolu.
6. Navštivte galerie
Muzeum umění Reykjavík (12 liber) je rozpolcené po celém městě. Hafnarhus je v oblasti přístavu a je domovem vynikající kolekce současného umění a instalací.
7. Obdivujte Islandskou kuchyni
Na papíře se tradiční Islandská kuchyně nezdá příliš přitažlivá (ovce, fermentovaný žralok a sušené ryby). Ale Matur og Drykkur, umístěný ve staré továrně na slané ryby u přístavu, podává klasické recepty s moderní, stylovou atmosférou. Takže najdeme pokrmy jako jemné jehněčí s celerem a červeným rybízem, ale i strouhané jehněčí srdce (překvapivě chutné). Krémová halibutová polévka s mušlemi a kusy jablek je stejně krásná jako chutná.